07/05/2011

Kral Korku Filmleri (vol. 1)

Korku filmleri (cok) genel olarak beni korkutmaz. Genelde "bö!" anlari veya igrenclik uzerine kuruludurlar. Arkadasim ben igrenclik istiyorsam acarim bir gore film (misal tokyo gore police) grindcore'u direkt intikal ettiririm bunyeye. Veyahut korku filmi korkutmaktan cok gerilime donusur...olmaz. Bu seride (seri diyoruz ama devami gelicek mi bilinmez) beni tirstirmayi basarmis veya urpertebilmis (creepy hesaabi) filmleri kisadan inceliyoruz (achtung: spoiler var):

1) Maléfique

bir hapisane hucresi icinde 4 tane hukumlu herifin acayip bir kitap bulmasiyla basliyor. 2 tanesi normal sayilabilse de diger ikisi sakat heriflerin (biri kasli transseksuel oburu de cocuk zekali kacigin teki). neyse daha cok filmi anlatmiyim. yonetmen dayi klostrofobiyi veriyor izleyiciye dibine kadar. bilinmezlik hissi ve gore-vari seyler urkutuyor. yani bu film "bo!" anlari gibi tirt bir numaraya basvurmak yerine seyirciye atmosferi yasattiriyor. zaten onemli olan da bu.

-eee? cok kisa oldu lan bu?
+clear and short yavrum, mottomuz bu.

1 comment:

  1. hocam bu bölümünü takdir ettim. hastasıyım korku filmlerinin. ekmek gibi, su gibi, aşk gibi (abart amına koyim) olmazsa olmazdır :)

    bunu izlememiştim ve tarzlarımız da aynı gibi duruyor. en yakın zamanda izlerim bunu. tenkyuğ

    ReplyDelete

spammers will be brutally bashed and DBAC (don't be a cunt)