28/04/2009

Adamakıllı Browser Yapamayan Eller Zikilsin!


Dünyanın en sığ browser eleştiri yazısı:

arkadaş nedir bu browserlardan çektiğim? bi tane mi adamakıllı çıkmaz? IE zaten yıllardır kullanmıyorum zorunlu haller dışında (netbank, gudik üniversite student service apps vs)...ama hepsinini bi sikliği var (kaldı ki 80% zamanımda linux kullananzi):

  • opera. 21inci asır olmuş hala autocomplete gibi tırt bi özelliği koymadığı için beni sinirlendiren bi brovzır. zaten taşşak geçilecek bi pazar payı olmasıyla da milletin değil sinir olması, iplenmediğinin bi göstergesi. illada jsp bulup onunla kullanıcaz ki autocomplete olsun. cins iş. bi de render sorunu var. engine çok denyo. w3c kuralları, hak, hukuk tamam da biraz da esneklik olsaymış ya aq. hız olarak süper ama kullanışsızlığını zikim opera! öeeeehhh be gardaşım.
  • firefox. sırf autocomplete ve gnu/gpl olduğu (bkz. maneviyat, kofti open source destekçisi the dude) için kullanıyorum piçi. yoksa bikaç tabdan sonra ram'in iflahını sikmek desen bunda, durup duruken crash olmak bunda, flashlı sitelerde cpu'uy 100%'e vurdurmak desen bunda. ayrıca ubuntu 64bit altında da kağnı gibi çalışıyor. mnsiktiymin! ayrıca o add-on'ların da developerlarının götçeezine girsin!
  • safari (native linux desteğin yok topsun, stiiv cobs'sun, sidirgit!)
  • chrome ve diğer pasta payından uzak olanlar: ziklenmek için kasın lan!

2 comments:

  1. yine firefox'a talim valla yapabilecek pek bişey yok. chrome çok tırt bence, hiç sevmedim, alışamadım. ie'yi zaten arda bir mecbur kalmasam bilgisayarımdan komple kaldırırım. safari ve opera da aynı. görsel olarak çok itiyorlar beni. en iyisi firefox diyorum, buna talim ediyorum :S

    ReplyDelete
  2. en sonunda kendimi komurluge kapayip kendi browserimi yazicam-cam-cam (politik vaad)

    ReplyDelete

spammers will be brutally bashed and DBAC (don't be a cunt)